Sarde a beccafico
Sarde a beccafico is een gerecht waar ik kan volledig terug gaan in de tijd en in de plaats! Ik zie mijn oma terug in haar keuken, waar duizend geuren en kleuren aanwezig waren.
Sicilië is hier vertegenwoordigd in een gerecht. De naam beccafico komt van de gelijkenis met de kleine, dikke vogeltejs waarvan de romp en de staartveren de lucht in steken aks ze in de vijgenbomen van de vijgen zitten te eten.
De sardinefilets worden ze gevuld met broodkruim, pijnboompitten, (soms met rozijnen), en gearomatiseerd met laurierblad. Look, peterselie, parmezaanse kaas geven ze de kracht en de karakter. Je kan oiok kappertjes toevoegen en amandelen... Elke familie heeft hier zijn eigen versie ...Ze worden gegeten... KOUD!!!!!!!!!!!! (als de parmigiana uiteraard!). BUON APPETITO !
Bruschette varie
Insalate di pasta vegetariane e non
Parmigiana di melanzane
Cozze ripiene
Muffins salati
Sardine ripiene alla siciliana
Pomodori ripieni
Cozze e vongole salatate in padella all'aglio
Pizzette alla sfoglia
Girelle di pasta sfoglia ripiene
Fagioli della casa
Insalata di lenticchie
Peperoni ripieni
Meest recente reacties