Sarde a beccafico. Ode alla Sicilia.

Sarde a beccafico

Sarde a beccafico is een gerecht waar ik kan volledig terug gaan in de tijd en in de plaats! Ik zie mijn oma terug in haar keuken, waar duizend geuren en kleuren aanwezig waren.

Sicilië is hier vertegenwoordigd in een gerecht. De naam beccafico komt van de gelijkenis met de kleine, dikke vogeltejs waarvan de romp en de staartveren de lucht in steken aks ze in de vijgenbomen van de vijgen zitten te eten.

De sardinefilets worden ze gevuld met broodkruim, pijnboompitten, (soms met rozijnen), en gearomatiseerd met laurierblad. Look, peterselie, parmezaanse kaas geven ze de kracht en de karakter. Je kan oiok kappertjes toevoegen en amandelen... Elke familie heeft hier zijn eigen versie ...Ze worden gegeten... KOUD!!!!!!!!!!!! (als de parmigiana uiteraard!). BUON APPETITO !

Bruschette varie

Insalate di pasta vegetariane e non

Parmigiana di melanzane

Cozze ripiene

Muffins salati

Sardine ripiene alla siciliana

Pomodori ripieni

Cozze e vongole salatate in padella all'aglio

Pizzette alla sfoglia

Girelle di pasta sfoglia ripiene

Fagioli della casa 

Insalata di lenticchie

Peperoni ripieni