Fregola sarda in insalata

Linguine alla Franca

Dit is een super gemakkelijk en super lekker pasta van een super drukke avond. Geen tijd... maar toch hoesting in iets lekkers en niet te zwaar? Heb je peterselie in huis? (of beter in de moestuin?)...

Voila'... Look en peterselie, olijfolie (of de versie met boter)... en de pasta is klaar. Ik heb hier een beetje speck in blokjes... toegevoegd. BUON APPETITO amanti della pasta....

REGINETTE

  TAGLIATELLE & FETTUCCINE

    PAPPARDELLE

      CAPELLI D'ANGELO (flinterdunne spaghettini - meer voor soep)

        SPAGHETTI ALLA CHITARRA

          RIGATONI (groot & klein)

             GARGANELLI

               TROCCOLI / PICI

                 BUCATINI

  • Bucatini

    Pasta di semola (zonder eiren): fijngemalen griesmeel van harde tarwe.

    Super lekker met AMATRICIANA - SAUS (pikant)

  • Fettuccine

    Eieren deeg.. Linten ietske fijner dan tagliatelle.

    Heerlijk met echte BOTER en PARMEZAAN of met ERWTEN en BACON.

  • Fusilli

    Semola deeg of eieren deeg. Spiralen waar de saus blijft hangen.

    Perfect voor een pastasalade (ze blijven goed al dente)
    of met vleessaus als RAGU'.

  • Garganelli

    Deze smalle geribbelde buisjes lijken op het buisje dat uit de nek van een onthoofde kip steekt: de slokdarm. In Emilia Romagna noemen ze dat “garganel”.
    Ze worden gevormd op een houten stokje en dan over een pettine tessitore (“weefkam”) gerold voor de ribben te krijgen.

    Heerlijk met: WORST - PADDESTOELEN, RAGU'’, HAM ERWTJES en ROOM, ARTISJOKKEN.

  • Orecchiette

    Komt oorsponkijlk uit Puglië. Het maken van deze oortjes is als een spel! Ze worden van semoladeeg (zonder eiren) gemaakt en de structuur is veerkrachtig en in het binnenste putje ruw.

    Lekker met groenten als BROCCOLI, WORST en RICOTTA, LINZEN, ROMANESCO, RUCOLA en GORGONZOLASAUS

  • Pappardelle

    Heel oude vorm typich van de Toscaanse regio. Weelderige linten van rijk eierdeeg (met extra eierdooier toegevoegd).

    Super met EWERZWIJNSAUS, EENDENSAUS, KONIJNSAUS.

  • Pici

    Pici van appiciare (kleven - kleverig ), zijn onregelmatige, handgemaakte ronde spaghetti uit Toscane.

    Heerlijk met stevige sauzen: ragu’ van WILD PDDESTOELEN, met EENDSAUS., met een stevige portie RAGU'.

  • Reginette

    Deze charmante pasta was een creatie uit 1902 ter ere van de geboorte van Prinses Mafalda, dochter van Vittorio Emanuele III, de laatste koning van Italië.

    Zalig met GROENTENSAUS maar ook vlees en …
    Zelfs met de eenvoudig PESTO… of met SINT-JAKOBSSCHELPEN en TIJM.

  • Rigatoni

    Geribbeldebuisjespasta, wat breder dan penne.
    Oorsprong : Rome.

    Heerlijk "alla VACCINARA" (met ossenstartsaus). Pikant met PECORINO KAAS.

  • Spaghetti alla chitarra

    Typisch voor Centraal- en Zuid-Italië, vooral in Mo lise en de Abruzzen.
    Deze pasta heeft een karakteristieke vierkante vorm, met een breedte en dikte van circa 2-3 mm

    Beste combinaties:
    met LAMSVLEES, met RAGU'', met GROENTEN, pesto & gamberi (garnalen).
    .

  • Trofie

    Korte, opgerolde pasta die vermoedelijk heeft de naam van de Griekse trophe (voedingsmiddel).. Ze komen oorspronkelijk uit Ligurië..

    Beste sauscombinatie: TOMATENSAUS of PESTO of in koude PASTASALADE.

  • Tagliatelle

    Geboorteplaats: Emilia 1487
    Legende: Uitgevonden door Maestro Zefirano (een kok in Bentivoglio dorp) voor de bruiloft van Lucrezia Borgia met de hertog van Ferrara.. Haar blond haar heeft hem geïnspireerd.
    De “sfoglina” was een expert in verse pasta maken in de herbergen en meestal haar plaats om te werken was dichtbij de ramen zo dat de herberg meer charmant en uniek was.
    Vorm: 8 mm breed plat maar ruw
    Super met VLEESSAUZEN en rustiek sauzen.
    Eigenlijk ... zijn lekker met ALLES !

PASTA INTGRALE

Voltarwemeel van biologische landbouw.

 

Pasta rijk aan vezels en voller van structuur.

Zalig met rustiek saus op basis van paddestoelen, vlees, groenten als pompoen.