Diario di bordo, interessanten adressen, recepten, ingrediënten, leuke foto's... leuke markten of winkels., pics, relax, hobbies.......

BEDTIJD

3. mei, 2015

En .. morgen is maandag.

Ik sluit mijn dag met zoveel foto's in mijn ogen... wat een werk met zo een site!
Maar wel plezant. Ik ben wel aan het kijken mijn verschillende pagina's in de meerdere "social media".. Ik hoop dat jullie hier een daar gaan mij volgen.
BUONA notte a tutti...

Card

Lacht vergeten te vertellen.... Ik heb ook een visitekaartje.Wild

5. mei, 2015

Bijna klaar maar niet ...

Si o no si o no.. Beh! Si! Nog niet volledig klaar maar toch wil ik al delen met jullie. Ik hoop dat jullie mening, hier kan al zo snel mogelijk lezen.
Hopelijk vind ik veel die van pasta houden... of beter gezegd:
"ZOT OP PASTA" zijn.

4. mei, 2015

Avond eten opgelost!

Vanavond vraag ik aan mijn dochter.... "Wat gaan we morgen avond eten???"...

"CARBONARA natuurlijk mama!".
Ik kijk al naar uit.
Zo simple en rap ...als lekker.
Slaap wel!

6. mei, 2015

Laat alles los !

Koken kan voor veel mensen een stress zijn.... Ze denken aan koken als en samenstelling van vaste regels en principes... Voor sommige dingen is wel zo .. maar als basis staat voor mij de regel van.. plezier maken, uitproberen, relax, goede muziek als achtergrond, en ALLES LOS LATEN!!!!
Ja vanavond heb ik ook een beetje yoga gedaan.... in mijn keuken!
Morgen avond... op mijn mat.
TUTTI CONTENTI. PIZZA AI QUATTRO FORMAGGI E POMODORINI SOTT'OLIO.
BUONA NOTTE A TUTTI!

6. mei, 2015

Ecco la pizza di questa sera!! Formaggi misti e pomodorini sott'olio.

8. mei, 2015

Warm en gezellig in de tuin

Vandaag mijn lieveling activiteiten op mijn plan: koken.... en in de tuin werken... eigenlijk werken is niet het juiste word... Mijn bloemen zijn nu een explosie van kleuren en geuren.... En nu puur relax...........

Estate in arrivo .......

11. mei, 2015

Het was zalig gisteren. Zon, bloemen, tuin, lekker eten, een goede vrienden. Het lachen, de zang van de vogels, geen stress, gewoon zo maar. Dit is een echte zondag. Als groenten heb ik ook een typisch zomer gerecht: pomodori ripieni (gevulde tomaatjes). Geen vlees, of vis maar gewoon de sap van de inhoud van de tomaten, een beetje look, peterselie, veel Parmezaanse kaas en een goede olijfolie. Koud zijn nog beter, en op voorhand klaargemaakt... nog beter. Je kan ze bewaren zonder problemen drie vier dagen.... Perfect met salade voor een fris zomerse maaltijd!

Pomodori ripieni ideali per un picknick !!!

  • Fettuccine dell'orto

    Fettuccine dell'Orto:
    Guanciale (of pancetta)
    Aglio (look)
    Prezzemolo (peterselie)
    Maggiorana (marjolein)
    Rucola
    Zucchine (courgettes)
    Pecorino e olio d'oliva

19. mei, 2015

Italia

Mijn vorige dagen in Italië waren heerlijk !!!!! Milaan is een mooi stad en de sfeer met de zon en de 26 graden hebben ze de "final touch" gegeven. Hier een van mijn beste momenten! Kijk de foto!!!

Een echt italiaanse mama uit Puglia! bedankt! Het was super !

La pizza... Un miracolo.

Insalata d'orzo.

1. jun, 2015

PASTABRIEF MEI 2015

https://docs.google.com/presentation/d/1pIq7duaEF6Z6GvXSG4w8CajebjP7qo_co1zbBcseAPw/pub?start=true&loop=false&delayms=10000

Pasta al tonno

Hier mijn super rap en vaak gebruikte "last minut" oplossing van een snelle hap maar echt lekker. 

In Italiaë is een van de lievelings eten van de studenten... Niet alleen super lekker maar ook super "cheap".

Ingrediënten 4 pers/

1 blik tonijn (goede qualiteit, goed olijf olie)!

1 Sjalotjes

1 -2 anjovis filet

een beetje pili pili

pulp van de tomaten of kerst tomaatjes in blik (of vers als echt rijp en lekker!)

een beetje olijfolie

suiker

gedroogde of verse origano

zwarte olijven

1: pan met olijvolie (niet te veel) anjovis, pili pili en fijn geneden sjalot. Laten eventjes goudkleurig worden.

2 Uitegelekt tonijn in de pan eventjes laten mee bakken en te tomaten bij doen. Vuur hoger om de overtollige sap uit te kregen.

3 na 5 minuten de olijven (die ondertussen zijn ontpit geweest) bij voegen. Een beetje suiker als nodig ....  origano ...en voila'. De pasta in de saus laten eventjes roeren en direkt serveren (als je echt een beetje kaas nodig hebt..... pecorino is de beste!)

 

 

CASARECCE al TONNO

8. jun, 2015

Avond school: italiaans

Ja, ik ben terug naar school gegaan! En ... echt voor Italiaans!!!! het was een geweldige avond met de super gemotiveerde studenten! En... niet alleen voor te babbelen ... maar ook om te eten!
Parmigiana / Fagioli alla polesana / Focacce bianche / Peperoni ripieni / Pomodori ripieni / salame e cipolline borrettane!
Il vino ... buonissimo... e anche italiano !!!!

Grazie a tutti della bellissima serata!

Tegole

Tegole

Gisteren was ik aan het denken .... aan iets kleins en met krullen voor een nieuwe pastaformaat... 

Lekker met vlees of groentensaus!!!! want... de saus bleeft wel binnen of tussen de fijne ribbetjes.....

Maar zo veel werk!!!!!!!!!!!!

 

 

beh! Ho trovato il nome: TEGOLE!

Ciao e alla prossima!

perche' anche le uova sono buonissime !!! Uova alla cucurumao!

Pasta di agosto .... uno dei simboli dell'estate...

Vongole, olijfolie, witte wijn, peterselie, look: super lekker hoor !

STAMPI PER CORZETTI
Corzetti zijn grote pastamunten uit Ligurië. Het deeg is verrijkt
met witte wijn. De schijven worden aan beide kanten bestempeld. De cilindrische stempels werden gemaakt van fruitbomenhout waarin,met de hand, een fijn patroongesneden wordt gegraven, vaak het familiewapen.
De naam komt vanuit Genua en zijn oud muntstuk.