Ravioli di Tapinambur/Ravioli van aardpeer

Boerenkool ravioli

Zondag: perfect om ravioli te maken. Deze gevulde pasta is geinspireerd door een van de lekkerste en gezondste wintergroenten! De boerenkool, rijk aan vitaminen en mineralen. Zijn smaak laat denken aan broccoli, spruitjes en kolen. Hier is gecombineerd met anjovis, rode ui, pecorino en ricotta kaas.

TORTELLI di ZUCCA:

Tradizione di casa ! Uit de regio Lombardia, tot de Po vlakten, vooral rond de streek van Mantova, komt deze pasta gevuld met pompoen, amaretti en mostarda (mosterdvruchten ingelegd in suiker en mosterd). Mijn versie is zonder mosterd (hier moelijk te vinden...). het resultaat is een geweldige smaak di tussen zoet, hartig en pittig is. De kruidige smaak van de nootmuskaat laat de pittig tonen smelten in de zoutige toetsen van de parmezanse kaas. Het enige wat deze tortelli nodig hebben zijn boter, parmezaanse kaas en salie.

Heerlijk tortelloni met italiaanse artisjok! Ja ja... ook in de koffer ... mijn laatste reis was wel heel productief!

TORTELLONI AI CARCIOFI (vulling met artisjok)

CASUNZIEI DI CORTINA alle rape rosse

Cortina in de Dolomiten en zijn CASUNZIEI met rode bieten

Ravioli van oorsprong uit de prachtige stad Cortina d’Ampezzo in de Dolomiten!

Ze worden eenvoudig gegarneerd met boter, maanzaad en pecorino. De zachte vulling laat je echt denken aan de licht zoet aarde smaak van de rode bieten.

 

Ripieno : vulling van rode biet voor de casunziei

Chiamiamoli ravioli .....

Gevulde pasta klinkt misschien lastig en moelijk.... maar dit is in feite gemakkelijk... De enige last....  de tijd!

Maar... wat je doet met die pasta en die vulling.... is totaal anders dan wat je in de winkel koopt.

Dus, laat je gaan... en probeer allerlei vullingen en formaten.

TIP1:vulling nooit te vochtig

TIP2: deeg nooi te dun

TIP3: vulling goed gekruid

  • TORTELLINI

    De trots van Emilia-Romagna.
    Ze worden rond de top van de vinger gevormd.Er bestaan verschillende sprookjesachtige verhalen over hun oorsprong. In een ervan hield Lucrezia Borgia eens halt voor de nacht bij een herberg in Castelfranco Emilia. Overweldigd door de schoonheid van zijn gast sloop de herbergier naar de deur van haar kamer om haar stikem door het sleutelgat te bespieden. Hij kreeg alleen Lucrezia’s navel te zien, maar wat een navel was dat !!!
    Hij rende naar de keuken en schiep een pasta in de vorm van de perfecte navel.
    De navel is een goede vergelijking, die lijkt inderdaad op een tortellini, en er blijft net zo goed pluis in zitten als saus in tortellini. En als er èèn enkele karateristiek voor alle Italianen is, dan is het de onverbrekelijke band met de moeder. Dus is geen toeval de wij italianen de tortellini zo graag eten

Het is eten dat verandert in een kunstwerkje...

 

Omdat de vullingen smaakvolle ingrediënten bevatten (meestal de parmezaanse kaas is aanwezig, samen met pecorino en ricotta), wordt de saus die erbij wordt gegeven heel simple gehouden:goede gesmolten boter, parmezaanse kaas, pijnboompitten, of een licht tomatensaus, of pesto.

Elke stap is belangrijk.... 

De vulling ... met groenten, vlees, hesp, kip, fazant, kazen, noten, ... is zeker alles dan kan lekker gemengd worden ... als de vulling te nat is, mengt een beetje meer kaas of paneermeel...

Kop

Dit is een paragraaf. Klik hier om tekst toe te voegen en te wijzigen. Dit is een perfecte plek om een verhaal te schrijven en/of informatie te delen met uw website bezoekers.