Boerenkool ravioli
Zondag: perfect om ravioli te maken. Deze gevulde pasta is geinspireerd door een van de lekkerste en gezondste wintergroenten! De boerenkool, rijk aan vitaminen en mineralen. Zijn smaak laat denken aan broccoli, spruitjes en kolen. Hier is gecombineerd met anjovis, rode ui, pecorino en ricotta kaas.
TORTELLI di ZUCCA:
Tradizione di casa ! Uit de regio Lombardia, tot de Po vlakten, vooral rond de streek van Mantova, komt deze pasta gevuld met pompoen, amaretti en mostarda (mosterdvruchten ingelegd in suiker en mosterd). Mijn versie is zonder mosterd (hier moelijk te vinden...). het resultaat is een geweldige smaak di tussen zoet, hartig en pittig is. De kruidige smaak van de nootmuskaat laat de pittig tonen smelten in de zoutige toetsen van de parmezanse kaas. Het enige wat deze tortelli nodig hebben zijn boter, parmezaanse kaas en salie.
Chiamiamoli ravioli .....
Gevulde pasta klinkt misschien lastig en moelijk.... maar dit is in feite gemakkelijk... De enige last.... de tijd!
Maar... wat je doet met die pasta en die vulling.... is totaal anders dan wat je in de winkel koopt.
Dus, laat je gaan... en probeer allerlei vullingen en formaten.
TIP1:vulling nooit te vochtig
TIP2: deeg nooi te dun
TIP3: vulling goed gekruid
-
TORTELLINI
De trots van Emilia-Romagna.
Ze worden rond de top van de vinger gevormd.Er bestaan verschillende sprookjesachtige verhalen over hun oorsprong. In een ervan hield Lucrezia Borgia eens halt voor de nacht bij een herberg in Castelfranco Emilia. Overweldigd door de schoonheid van zijn gast sloop de herbergier naar de deur van haar kamer om haar stikem door het sleutelgat te bespieden. Hij kreeg alleen Lucrezia’s navel te zien, maar wat een navel was dat !!!
Hij rende naar de keuken en schiep een pasta in de vorm van de perfecte navel.
De navel is een goede vergelijking, die lijkt inderdaad op een tortellini, en er blijft net zo goed pluis in zitten als saus in tortellini. En als er èèn enkele karateristiek voor alle Italianen is, dan is het de onverbrekelijke band met de moeder. Dus is geen toeval de wij italianen de tortellini zo graag eten
Kop
Dit is een paragraaf. Klik hier om tekst toe te voegen en te wijzigen. Dit is een perfecte plek om een verhaal te schrijven en/of informatie te delen met uw website bezoekers.
Meest recente reacties