• AMATRICIANA

    Dankt zijn naam aan de stad Amatrice in het heuvelland van de noord-oostelijke provincie Rieti. Guanciale is een Italiaanse vleeswaar, gemaakt van de kinnebak van het varken. Guanciale (van het Italiaanse woord Guancia, wang) wordt niet gerookt. Het vlees wordt ingewreven met zout en zwarte peper en drie weken gedroogd aan de lucht. Guanciale wordt niet vaak op zichzelf gegeten. Het is voornamelijk een basisingrediënt voor pasta all'Amatriciana, Pasta alla Gricia en Spaghetti alla carbonara

  • RAGU'

    De term ragôut betekent ontwaken, de smaak vernieuwen.
    Stoofpotje van grof gemalen of grof gesneden vlees, heel langzaam gekookt.. Ui, wortel en selderij geef de smaak en geur. De boter wordt gebruikt in de pan om te beginnen en aan het einde. De struktuur is fluweelachtige en tamelijk droog.. Alleen de laurier en rode wijn. worden toegevoegd
    Om ragu’ te maken moet je veel geduld hebben. De kooktijd is meestal heel lang (dit is een heel tipisch zondag of feestelijk gerecht), tussen de twee en drie uuren. De saus wordt dikker en dikker en de de smaken opgaan in een unique smaak. De geur die hier uitkomt brengt elk italiaan onmiddeijk thuis!

  • SCAMPI & COURGETTES

    Heerlijk combinatie met de basis smaak van een licht pikante curry en de geliefde smaak van de scampi!!!!
    Curry zucchine e scampi. Romig !

  • LADY EN DE VAGEBONDSAUS

    Voor kelin en groot !!
    Gemeng gehakt balletjes met kruiden, eieren en parmezaanse kaas, gegoten in en fluweel tomaten passata.
    TIP: strooi maar rijkelijk de kaas op!!!

  • BROCCO-LONE

    Sugo broccoli, verse zalm en geroosterde sesaamzadjes (vol vitaminen en mineralen).
    De extra kleur wordt gegeven door de semi)droog tomatjes.

  • TONNO della CASA

    Gezellig en opbeurend met de siciliaanse origano. (licht pikant)

  • PUTTANESCA

    FIRE !!!! Anjovis, oliven, cappertjes, look, pili-pili, tomatjes en pulptomaat, peterselie.
    Voor wie durft (pikant)

  • ALLA NORMA

    Ieder huis heeft zijn eigen versie.

    Oorsprong: Catania. De componist Bellini werd geboren in Catania. Hier misschien de naam??? NORMA als de opera ? Of een klassiek compliment aan de kok: “pasta fatta alla norma” (als de gouden regel!).

  • COZZE IN BIANCO

    Klassiek en toch altijd modern! Eenvoudig , zonder tomaat, Witte wijn, pili pili en peterselie. Dit ontbreekt niet op mijn verjaardag!

  • HERFSTSAUS

    Een van mijn lieveling. Rijk aan paddestoelen, safraan, room en peterselie.
    Lekker met rustiek pasta lort of lang. Ook super met volkoren pasta of spelt pasta.

  • CACCIATORA

    Pollo e Peperoni. Kip en paprika's. Basilicum en tomaaten.. passata. Super lekker met korte pasta als penne... Dan wordt ... de pasta van de drie P's.