Taralli bij het aperitief zijn een super appetizer !!! pikant van de peper en licht gezouten van de geroosterde amandelen. Je kan van dit ... niet meer afblijven....

TARALLI 'NZOGNA e PEPE'

Taralli 'nzogna e pepe'... Napoli insegna: ‘a birra è ‘a morte d”o tarallo ! Geen zoete koeken maar peper en geroosterde amandelen.. Street food? Want bij de bakker alles van de gerijzende deeg moest gebruikt worden.. De rijke versie met de amandelen is van later (1800). Taralli zijn van de 1700.

Calzoncini di pasta sfoglia al tonno

Geen pizza maar toch.... die smaak van de uien en tonno... origano.. en een beetje passata. Koud of warm... het maakt het niet uit!

Smakkelijk!Wild

ODE AAN EMILIA ROMAGNA

Luchtig, krokant... GNOCCO FRITTO !!!! Zo lang geleden in Italië gegeten... zo typisch van de warme Italiaanse avonden ... met de vrienden  ... op straat, gewoon om te babbelen en... te eten. Gefrituurde licht gezouten en leeg van binnen. Super lekker met prosciutto crudo.

 

Gemakkelijk om klaar te maken... en te consumeren in een klap !

Mijn deeg was in 10 minuten klaar. 1 uur laten rusten een rijzen.

 

Check de volgende pics!

GNAM!