VAN ALLES

19. nov, 2017

Crostata: krokant buiten en zacht van binnen. De verse ricotta met suiker en gemalen noten geeft aan deze klassiker de licht melkachtig zoete smaak.

24. okt, 2017

Deze koekjes hebben misschien wel de allerleukste naam van alle Italiaanse koekjes: ‘baci di dama’ betekent namelijk ‘dameskusjes’. De naam staat voor de twee aan elkaar geplakte koekjes die elkaar een ‘kus’ geven. De geroosterde smaak van de hazelnoten zal jou achtervolgen voor de eerste minuten na de eerste beet ! Ik zweer het.

Boter, suiker, hazelnoten en bloem maken dit gemakkelijk deesertje en klein juweeltje.

Klein detail.. de gesmolten chocolade tussen de twee bolletjes, versterkt de al aanwezig smaak van de noten... bijna een nutella koekje op zich!

31. aug, 2017

Schiacciata all'uva bianca.
Niets ruikt zo heerlijk als zelfgebakken brood dat net uit de oven komt, en als dit gecombineerd is met witte druiven is nog lekkerder... De klassieke versie is met blauwe druiven en rozemarijn. Dit is een brood ideaal als ontbijt of gepresenteerd bij kazen zoals gorgonzola of een pittige Parmezaanse kaas.

8. aug, 2017

Lelijk of mooi? Ik laat aan jullie een antwoord geven. Wat ik zeker weet is dat de polipo (polpo of folpo gezegd) is super lekker. Delicaat van smaak, gemakkelijk om te combineren en uitendlijk eenvoudig te kuisen en klaar te maken. Ik weet het ... niet gemakkelijk in Belgie te vinden.
Vandaag in Italia heb ik dit samen met mijn ouders klaargemaakt. Zie je? Zonder sausjes en niet te gecompliceerde recept: eenvoudig, zoals in Italia hoort! Licht en puur.

Water en zout als basis voor de vis te koken en dan... olijfolie en eventueel peterselie.

Buon appetito!

27. jul, 2017

Super snelle pasta me de duidelijk smaak van de spinazie; hier met extra Parma ham en geroosterde pijnboompitten.