VAN ALLES

7. mei, 2019

NUCATULI (Figs and Nuts Cookies) !!!
Oorsprong: Latijnse versie waarvoor de Nucatoli zijn afgeleid van het woord "nucatus" of "nociato". Of.... oorsprong van de Arabisch waarvoor de term "nuqal" precies een generieke reeks gedroogde vruchten beteken.Onmogelijk om te weten wie gelijk heeft. De Nacàtoli zijn oneindig, voor sommigen zijn ze vrouwelijk ("Nucàtole") voor anderen zijn ze "Nucàtuli", "Mucàtuli" of zelfs "Sachitedda" of "Ciascuna". Het dessert is wijdverspreid op Sicilië in talrijke variaties, zowel qua samenstelling als qua vorm; het gemeenschappelijke element van alle versies is het gebruik van gedroogde vruchten, waaronder amandelen, walnoten of gedroogde vijgen en een mix van verschillende kruiden.
Zeker zijn dit recepten die oorspronkelijk in kloosters werden gemaakt, waar de kunst van Siciliaans gebakje werd ontwikkeld.

14. jan, 2019

Het deeg bereid met vers broodkruim, eieren, Parmigiano Reggiano-kaas, een snuifje muskaatnoot en citroenschil. Heel simple met veel smaak. In de winterse avonden dit is echt een klassiekers.

18. nov, 2018

Oud brood, melk, eieren, kaas, peterselie of bieslok en kies maar... of in bouillon of met gesmolten boter en salie! 

Buon appetito!

Want in de keuken wordt nooit iets weg gesmeten !Cool

18. nov, 2018

De naam stamt wel af van het Duitse woord ‘knödel’, wat dumpling betekent. In tegenstelling tot Duitsland en Oostenrijk, wordt in Italië de canederli niet als bijgerecht, maar als losstaand gerecht geserveerd. De brooddumplings worden geserveerd als voor- of hoofdgerecht.

9. sep, 2018

Puglia (Apulië) zondag: het symbool ! langzaam de zondag ochtend worden ze deze soort involtini (vlees broodjes) klaargemaakt. Fijne plakjes rundvlees gevuld met pili pili, look, peterselie, pittige kaas (hier met provolone) en geraspte pecorino kaas. Traag gegaard in een saus met dunne uien en passata. perfect gerecht om hier de orecchiette (typische Pugliese-pasta) in te roeren als ze nog al dente zijn.
Wat een gerecht!!!!!!