VAN ALLES

14. jan, 2019

Het deeg bereid met vers broodkruim, eieren, Parmigiano Reggiano-kaas, een snuifje muskaatnoot en citroenschil. Heel simple met veel smaak. In de winterse avonden dit is echt een klassiekers.

18. nov, 2018

Oud brood, melk, eieren, kaas, peterselie of bieslok en kies maar... of in bouillon of met gesmolten boter en salie! 

Buon appetito!

Want in de keuken wordt nooit iets weg gesmeten !Cool

18. nov, 2018

De naam stamt wel af van het Duitse woord ‘knödel’, wat dumpling betekent. In tegenstelling tot Duitsland en Oostenrijk, wordt in Italië de canederli niet als bijgerecht, maar als losstaand gerecht geserveerd. De brooddumplings worden geserveerd als voor- of hoofdgerecht.

9. sep, 2018

Puglia (Apulië) zondag: het symbool ! langzaam de zondag ochtend worden ze deze soort involtini (vlees broodjes) klaargemaakt. Fijne plakjes rundvlees gevuld met pili pili, look, peterselie, pittige kaas (hier met provolone) en geraspte pecorino kaas. Traag gegaard in een saus met dunne uien en passata. perfect gerecht om hier de orecchiette (typische Pugliese-pasta) in te roeren als ze nog al dente zijn.
Wat een gerecht!!!!!!

14. apr, 2018

Gnocchi zonder aardappels. GNUDI betekent: blote pasta's als balletjes raviolivulling zonder hun jasje. Klaar in enkele minuten in gezouten water. Klaar als ze beginnen boven drijven. Hier de verse ricotta is gemengd met de spinazie, parmezaanse kaas en pecorino, ei, nootmuskaat, beetje bloem. Men serveert de gnocchi vaak in bouillon of met gesmolten boter, salie en extra kaas. Typisch uit de regio Toscana.