20. aug, 2016

Venezia e dintorni

Een van mijn lievelings gerechten is de Sarde in Saor. Vandaag, hier bij mijn ouders heb ik het recept uitgeprobeert. Deze ochten vroeg samen met papa naar de visboer gegaan; een van de mooiste momenten van mijn vakantie! 1 kilo sardinentjes vers en mooi zilver kleur. De kop en de ingevanden zijn al in de winkel eraf. Als je een aardige visboer hebt, kun je dit klusje uiteraard ook laten doen, maar ingewikkeld is het niet.

Spoel ze af onder de koude kraan.  Droog ze af met keukenpapier en wentel ze door de bloem over. Verhit een pan met een flinke bodem arachideolie en bak de sardines.

Haal ze uit de pan met een  schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snij de uien in dunne ringen en laat ze in olijfolie zachtjes laten mals worden (2 kg uien voor 1 kg vis !!!🙂).

Voeg daarna een glas blanke azijn, pijnboompitten en rozijntjes. Laat de azijn verdampen en als alles koud is ... kan je beginnen een laag vis en dan een laag uien in een kom plaatsen . Laat alles afkoelen en zet in de ijskast. Serveer de sardines de volgende dag (niet te koud) als een antipasto.  Hier wordt gegeten met polenta.