8. sep, 2016

Coniglio alla ligure

konijn in stukken
beetje bloem
zout en vers gemalen zwarte peper
olijfolie
verse rozemarijntakjes, laurier, tijm
1 teentje look en 1 groot ui
1 glas witte wijn
4 ansjovisfilets
handje kleine zwarte olijven met pit
gezouten kappertjes (optioneel)
pijnboompitten
tomatensaus, of passata
origano
Eerst laat de kappertjes onder lauw water onzouten. Spoelen is de boodschap!
Wentel de stukken konijn door bloem met zout en peper. In een passende hete braadpan bak je het konijn in olijfolie aan een kant mooi bruin. Draai de stukken om, voeg de kruiden, de knoflook en de ui toe en bak verder. Voeg de witte wijn toe, wacht tot die kookt. De look samen met de ansjovis en de chilivlokken en na een paar minuten de tomatensaus bij doen. ald een beetje dikker wordt. De olijven tovoegen. Laat verder pruttelen en aan het einde de kappetjes, de pijnboompitten en een beetjes origano toeveogen.