2. jan, 2017

POLLO alla MARENGO

Wie kent het verhaal ????

Deze populaire schotel is vernoemd naar de Slag bij Marengo, een stad in de regio Piemonte van Noord-Italië, waar Napoleon Bonaparte leidde zijn troepen naar de overwinning op de Oostenrijkers op 14 juni 1800. Het gerecht werd uitgevonden door zijn Zwitserse chef-kok, Dunand, nadat Bonaparte gevraagd om een ​​maaltijd aan het eind van de strijd.

De kok sneed de kip in stukken naar het schijnt met een sabel en braadde deze in de olijfolie. Hij voegde de tomaten, knoflook ,uien, champignons en kruiden toe, deed er wat cognac bij die Napoleon bij zich droeg, kookte de kreeftjes  als garnering. Il pollo alla Marengo was geboren!

4 kippendijen

200 g rivierkreeftjes

500 g champignons

6 tomaten

2 uien

2 teentjes look

4 takjes tijm

1 takje rozemarijn

1 dl cognac

1 dl witte wijn

1 eetlepel bloem

scheutje room

klontje boter

peper

zout