11. jun, 2017

Mijn geliefde pasta alla norma

Dit is een van de bekendste Siciliaanse gerechten. Het is genoemd naar de opera Norma van Bellini.. Maar het kan wel zijn dat de naam is meer gegeven als synoniem van "fatta alla norma" (klaargemaakt zoals de regel zegt..).. Een ding is zonder twijfels: deze pasta is verrukkelijk.

Aubergine's in dobbelsteentjes frituren in veel gloeiend olie tot ze licht goudbruin worden. Laat op een laag keukenpapier uitlekken. De tomatensaus kan je heel snel klaarmaken: olie, teentje look, passata (de beste vind ik Agromonte), basilicum en een snuifje suiker.

Een deel van de aubergine in de saus toevoegen en een deel apart houden (dit zijn voor de laatste versiering)..

Als de pasta klaar is in de saus en als op je bord is .. laat je gaan met de overige aubergine's!

Final touch? (zonder is echt totaal een andere smaak...) de ricotta salata geraspt. Heb je echt niet? De parmezaanse kaas grof geraspt is ook een optie. Extra basilicum is geen overbodige luxe.

Niet overtuigd?

buon appetito CoolBloost