VAN ALLES

14. apr, 2018

Gnocchi zonder aardappels. GNUDI betekent: blote pasta's als balletjes raviolivulling zonder hun jasje. Klaar in enkele minuten in gezouten water. Klaar als ze beginnen boven drijven. Hier de verse ricotta is gemengd met de spinazie, parmezaanse kaas en pecorino, ei, nootmuskaat, beetje bloem. Men serveert de gnocchi vaak in bouillon of met gesmolten boter, salie en extra kaas. Typisch uit de regio Toscana.

23. jan, 2018

When the freshness of the lemon on top meets the crunchiness of the shortcrust pastry ! Amazing ... Delicious cake

8. jan, 2018

Een ritueel in de keuken, een gedichtje, de geur van echt iets lekkers zoals boter en suiker. Dit is een van de lekkerste taart dat je kan eten. Voor mij zelfs kies ik de ochtend om te genieten van mijn lieveling kopje thee... en een paar bloemen... Elke roos bevat een crème van boter en suiker die langzaam smelt en en geeft niet allen de kleur maar ook de typische smaak van karamel..
PAS OP: als je begint... kan je niet stoppen...

19. nov, 2017

Crostata: krokant buiten en zacht van binnen. De verse ricotta met suiker en gemalen noten geeft aan deze klassiker de licht melkachtig zoete smaak.

24. okt, 2017

Deze koekjes hebben misschien wel de allerleukste naam van alle Italiaanse koekjes: ‘baci di dama’ betekent namelijk ‘dameskusjes’. De naam staat voor de twee aan elkaar geplakte koekjes die elkaar een ‘kus’ geven. De geroosterde smaak van de hazelnoten zal jou achtervolgen voor de eerste minuten na de eerste beet ! Ik zweer het.

Boter, suiker, hazelnoten en bloem maken dit gemakkelijk deesertje en klein juweeltje.

Klein detail.. de gesmolten chocolade tussen de twee bolletjes, versterkt de al aanwezig smaak van de noten... bijna een nutella koekje op zich!