VAN ALLES

9. sep, 2018

Puglia (Apulië) zondag: het symbool ! langzaam de zondag ochtend worden ze deze soort involtini (vlees broodjes) klaargemaakt. Fijne plakjes rundvlees gevuld met pili pili, look, peterselie, pittige kaas (hier met provolone) en geraspte pecorino kaas. Traag gegaard in een saus met dunne uien en passata. perfect gerecht om hier de orecchiette (typische Pugliese-pasta) in te roeren als ze nog al dente zijn.
Wat een gerecht!!!!!!

14. apr, 2018

Gnocchi zonder aardappels. GNUDI betekent: blote pasta's als balletjes raviolivulling zonder hun jasje. Klaar in enkele minuten in gezouten water. Klaar als ze beginnen boven drijven. Hier de verse ricotta is gemengd met de spinazie, parmezaanse kaas en pecorino, ei, nootmuskaat, beetje bloem. Men serveert de gnocchi vaak in bouillon of met gesmolten boter, salie en extra kaas. Typisch uit de regio Toscana.

23. jan, 2018

When the freshness of the lemon on top meets the crunchiness of the shortcrust pastry ! Amazing ... Delicious cake

8. jan, 2018

Een ritueel in de keuken, een gedichtje, de geur van echt iets lekkers zoals boter en suiker. Dit is een van de lekkerste taart dat je kan eten. Voor mij zelfs kies ik de ochtend om te genieten van mijn lieveling kopje thee... en een paar bloemen... Elke roos bevat een crème van boter en suiker die langzaam smelt en en geeft niet allen de kleur maar ook de typische smaak van karamel..
PAS OP: als je begint... kan je niet stoppen...

19. nov, 2017

Crostata: krokant buiten en zacht van binnen. De verse ricotta met suiker en gemalen noten geeft aan deze klassiker de licht melkachtig zoete smaak.